A fost odată ca niciodată

A fost odată ca niciodată, aşa începe orice poveste, aşa şi la mine povestea cu şi despre VYO.
Credeam că niciodată nu o să mă apuc de condus, dar cum zice o vorbă niciodată să nu spui niciodată.
Mă uimesc continuu, privind în urmă cu aproape 1 an, cum am început prima mea lecție de condus la VYO, stângace, cu emoții, dar totuşi dornică să învăț, motivată, tot timpul a trebuit să muncesc pentru ce am obținut în viață, aşa şi la condus, nu merge altfel. Dar şi recompensa şi împlinirea când vin 🥰.
Aveam o traumă de la şcoala de şoferi unde fusesem înainte, unde se țipa foarte mult în loc de instrucțiuni, că nu mai înțelegeai nimic din condus. Însă ceva îmi spunea că nu e cazul să mă poticnesc în întamplări nefericite din trecut, şi să mai dau o şansă, mie şi condusului, căci avându-l ca model pe fratele meu, am văzut că se poate, şi că visul mi se poate împlini şi mie, şi am sperat în sinea mea, dar pasul nu îl făceam.
A venit toamna însă, potrivită cu starea mea lăuntrică de atunci, iar viața şi întamplările ei mi-au zis să pun mâna pe telefon şi să fac ceva, poate că mai întârziam dacă nu erau anumite întâmplări care m-au stârnit, că aşa e viața, îți oferă ce ai nevoie la momentul potrivit. Şi din toamnă s-a făcut vară 🌞.

{Despre şcoala VYO am aflat de la fratele meu, care a analizat îndelung toate şcolile, posiblitățile şi a găsit una singură potrivită, de calitate: VYO. Am avut încredere în gusturile lui şi bineînțeles, că după, m-am convins şi singură că aşa este. Şi astăzi vă recomandăm cu căldură, ne trimitem toate cunoştințele la VYO, alții mai buni nu am aflat pe piață 😊).
Fratele meu a făcut cu domnul Octavian pe Countryman manuală, scriu în numele lui pentru că eu sunt “scriitoarea” familiei şi nu se supără 😊.
Aş vrea, într-o bună zi, să dau mâna şi cu domnul Octavian, care l-a instruit pe fratele meu, nu am făcut asta până acum, dar poate o să am o şansă. Nu mi-a fost teamă niciodată să plec cu el la drum, ca începător, şi credeți-mă conduce foarte bine după orele de la VYO (am mers cu mulți începători, de-asta ştiu 😊). Domnul Octavian l-a pus în multe situații de condus dificile, şi asta l-a ajutat, jos pălăria 🤠!
Revenind la povestea mea acum, eu aveam un urât de manuală, şi am zis că totuşi tehnologia a avansat mult ca să ne facă viața mai uşoară, în special pentru că voiam să mă concentrez pe trafic mai mult, şi nu pe multe manete.}

Fiecare îşi găseşte naşul, aşa că am zis aş vrea pe automată, zis şi făcut.
Țin minte şi acum prima zi în care am dat mâna cu Răzvan, cel care a avut răbdare cu mine, cu vocea blândă de profesor, dar foarte stăpân pe ce ştie şi cu o foarte bună tactică pedagogică, a şters cu buretele toate fricile mele, exact de ce aveam nevoie. Aşa tată, aşa fiu, nu se putea altfel, jos pălăria 🤠! El mi-a dezvăluit multe din tainele condusului, m-a purtat pe multe drumuri (în interiorul şi în afara Bucureştiului-capitala feroce a oricărui şofer începător) cu încredere, m-a pus în situații de condus diversificate, mereu cu voie bună, până să capăt curaj şi să pot să îmi înfrunt temerile, în special volanul/virajele, atenția distributivă în trafic, parcările, depăşirile, să pot merge şi cu viteză. Râd şi acum de mine cum ziceam înainte că eu niciodată nu voi merge decât cu minim de viteză pe autostradă, şi toată lumea mă va depăşi, dar nu e chiar aşa 😊.
Ce m-a scos din ritmul meu de melc sunt drumurile în afara oraşului, şi pe trasee dificile, care nu numai că îți oferă şi alte perspective, viteze, ritm de condus, peisaje, dar te dezvoltă şi personal. L-aş recomanda şi ca terapie alternativă acest condus în afara localității! Condusul are oricum treabă şi cu felul tău de a fi, îți aduce multe provocări, schimbări benefice în personalitate şi nu numai, se întrepătrund.

Aşa că încercați, să aveți curaj şi cu drumuri în afară, să vedeti diferența, să vedeți ce vă aduce în plus. Mie mi-a adus mai mult curaj la a depăşi în siguranță, la a mă acomoda mai bine cu vitezele şi trecerea la diverse trepte de viteză şi întâmplări de neuitat 🐻.
Provocarea următoare va fi cu maşina personală, dar până atunci, mai plănuim drumeții antrenante pentru condus…va urma…o altă poveste 😊.

După experiența mea cu orele de condus am tras şi nişte concluzii şi vă recomand: să fiți consecvenți cu orele, cu cât mai des cu atât mai bine, veți prinde şi mai repede experiență în trafic, şi se aşază mult mai bine toate. Aici pauzele lungi şi dese nu e cheia marilor succese 😊.

Aveți grijă de voi, fiți motivați şi cu încredere în cei de la VYO, sunt profesionişti, ştiu ce spun!

Şi chiar le doresc celor care au pus bazele şcolii VYO, cu tot efortul şi munca lor, şi cu mult suflet, ca toată această investiție să li se întoarcă însutit, înmiit…infinit 😇!

La câte vieți au schimbat în bine, şi pe a mea cu siguranță, merită tot ce e mai bun ♥️!

P.S. Nu am spus nimic de maşinuță, nu te supăra Mini, nu am vrut să te ignor, rămâi mereu în suflețelul meu 😘…e şmecheră tare vă spun, cu tot ce poate face şi ce dotări are, vă veți îndrăgosti iremediabil de Mini Cooper (ca Mikey de Minnie 🐭😍 )! Dar vă las să o descoperiți şi personal!

La re-vedere în trafic 🚘🌞🌈!

SHARE THIS STORY